Oosterdokseiland Ontwikkeling Amsterdam C.V.

Een joint venture van een groot aantal partijen met als belangrijkste ontwikkelaar MAB Development.

 

Opgave

Branding, positionering, profilering van Oosterdokseiland (ODE) en regievoering op het totale marketing, communicatie en PR-beleid.

 

Work

Eindverantwoordelijk voor marketing, communicatie & PR. O.m. ontwikkeling en implementatie van een geïntegreerde marketing- & communicatiestrategie, communicatiemanagement en regievoering binnen het samenwerkingsverband, conceptontwikkeling, (uit)ontwikkelen en bewaken van de brand ODE en positionering, persbeleid, events, campagne, productie en inzet off- en online middelenmix van o.m. film, presentaties, website, magazine, brochures, leaflets etc.

 

Situatieschets

Het Oosterdokseiland (ODE), in het hart van Amsterdam direct naast het Centraal Station, was een nieuw stuk binnenstad in ontwikkeling. Een gebied met hoogwaardige en moderne architectuur. In totaal 225.000 m2 nieuwbouw voor hoogwaardig wonen, werken, cultuur, winkelen en verblijven op een prachtige plek in hartje Amsterdam.

 

Het programma

Totaal: ca 225.000 m² waarvan:

• Ca. 65.000 m² kantoren
• meer dan 253 appartementen en penthouses
• 40.000 m² winkels & horeca
• Openbare Bibliotheek Amsterdam
• Conservatorium van Amsterdam
• 4-sterren DoubleTree by Hilton Hotel en Conferentiecentrum
• Ondergrondse parkeergarage met plaats voor ca. 1.700 auto’s en ca. 2.500 fietsen

Aansprekende functies en namen op het Oosterdokseiland zijn onder meer het DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), het Conservatorium van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. De hoofdkantoren van D.E. Master Blenders 1753, Vodafone en TomTom. En horeca van Starbucks, restaurant &Samhoud Places, DE Café, Coffee Company en La Place.

 

Architectuur

Het masterplan voor ODE is ontworpen door Designed by Erick van Egeraat uit Rotterdam. Een team van elf nationaal en internationaal gerenommeerde architecten heeft de architectonische uitwerking van het masterplan verzorgd. O.m.: Meyer & van Schooten, Zwarts & Jansma, Bennets Associates Architects, Jo Coenen en Co Architecten, Architekturbüro Baumschlager Eberle, De ArchitectenCie.

 

www.oosterdokseiland.nl